Koks maistas gali padėti išgyti nuo lėtinių uždegimų? Patarimai ir sveikų užkandžių idėjos

Koks maistas gali padėti išgyti nuo lėtinių uždegimų? Patarimai ir sveikų užkandžių idėjos

Koks maistas gali padėti išgyti nuo lėtinių uždegimų? Patarimai ir sveikų užkandžių idėjos

Koks maistas gali padėti išgyti nuo lėtinių uždegimų? Patarimai ir sveikų užkandžių idėjos

Mityba gali turėti didelę įtaką lėtiniam uždegimui. Pasidalinsime su Jumis naudingais patarimais, kaip išvengti lėtinio uždegimo ir jį kontroliuoti. Valgydami maisto produktus, kuriuose gausu antioksidantų ir pagrindinių maistinių medžiagų, galite apsaugoti juos nuo pažeidimų. Didelės apimties longitudiniai tyrimai, pvz: “tinkamo kaloringumo mityba, kurioje yra mažai rafinuotų angliavandenių, daug tirpių skaidulų, daug mononesočiųjų riebalų rūgščių, didesnis omega-3 ir omega-6 santykis ir daug polifenolių, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu organizmui.”

Tačiau tai, ką įprastai mes valgome kasdieniniame gyvenime, toli gražu neatitinka rekomendacijų. Įprastai vartojame baltą duoną, kepinius ir keptus patiekalus, kurie gaminami iš ingredientų, kuriuose labai trūksta naudingų maistinių medžiagų. Kai kalbama apie lėtinį uždegimą, vis dažniau vartojant daug kalorijų ir mažai maistinių medžiagų turintį maistą, susidaro idealios sąlygos simptomams stiprėti.

Lėtinis uždegimas vyksta ilgą laiką, o žala atsiranda ląstelių arba medžiagų apykaitos lygmeniu. Šis procesas yra sudėtingas ir apima imuninę sistemą, kuri atakuoja organizmo kraujagysles, smegenų ląsteles ir organus. Tai sukelia tokius fizinius simptomus kaip nuovargis, skausmai, viduriavimas, atminties praradimas ir mažiau akivaizdžios problemos, pavyzdžiui, arterijų sukietėjimas. Ji susijusi su širdies ir kraujagyslių ligomis, vėžiu, osteoartritu ir demencija, kurių dauguma yra susijusios su senėjimu. Tačiau diabetu, uždegiminėmis žarnyno ligomis ir reumatoidiniu artritu galima susirgti bet kada. Be to, tyrimai rodo, kad lėtinis žuždegimas taip pat turi įtakos depresijai.

Perėjimas prie Viduržemio jūros regiono dietos, į kurią įeina alyvuogių aliejus, daug vaisių ir daržovių, neskaldyti grūdai ir ankštinės daržovės, žuvis ir saikingai liesa mėsa, gali turėti ilgalaikį poveikį ligos simptomams. Šiuose maisto produktuose yra daug antioksidantų, kurie veikia prieš lėtinį uždegimą.

Todėl kuriant GOOD TO GO batonėlius buvo siekiama naudoti ekologiškus ingredientus, kuriuose gausu antioksidantų ir svarbiausių maistinių medžiagų, pvz:

  • migdolų miltuose gausu sveikųjų riebalų ir antioksidantų, jie yra sotūs. Riešutų valgymas siejamas su mažesniu kūno riebalų kiekiu, o tyrimai rodo, kad kasdien suvalgant šiek tiek riešutų sumažėja C reaktyvaus baltymo – uždegimo žymens – lygis.
  • Inulinas yra natūrali tirpi ląsteliena, randama cikorijų šaknyse. Ji veikia kaip prebiotikas, didina bifidobakterijų ir laktobacilų kiekį žarnyne ir padeda kovoti su uždegimu medžiagų apykaitos lygmenyje. Ji didina kalcio pasisavinimą, mažina suvartojamų kalorijų kiekį ir mažina cukraus, gliukozės ir insulino kiekį kraujyje.
  • Eritritolis yra saldiklis, kurio natūraliai gausu vaisiuose, daržovėse ir fermentuotame maiste, pavyzdžiui, vynuogėse. Jis yra švelniai saldaus skonio, neturi kalorijų ir neturi įtakos cukraus kiekiui kraujyje, nes organizmas jo neįsisavina.
  • Chia sėklos yra supermaistas, turintis daug tirpių skaidulų, baltymų, kalcio ir cinko. Šešiasdešimt procentų sėklose esančių riebalų sudaro omega-3 riebalų rūgštys. Širdies ir kraujagyslių tyrimai rodo, kad jos padeda mažinti cholesterolio kiekį, reguliuoti širdies ritmą ir kraujospūdį, saugo nuo kraujo krešulių susidarymo ir mažina uždegimą.
  • Rozmarinų ekstrakte yra stipraus antioksidanto rozmarino rūgšties. Portugalijos mokslininkai nustatė, kad gyvūnams, vartojusiems rozmarino rūgšties, 60 proc. mažiau patino letenos nei gyvūnams, negavusiems šio papildo.

Užkandžiai yra neatsiejama kasdienės mitybos dalis, kuri suteikia gyvybiškai svarbių degalų, padedančių energingai ir sveikai atlikti kasdienius darbus. Aktyvus požiūris renkantis ir vartojant maisto produktus pagal naudingus mitybos principus yra veiksmingas būdas kovoti su lėtiniu uždegimu.

“GOOD TO GO” ekspertai žino, kad laikantis Keto dietos reikia laikytis disciplinos ir planuoti maistą. Taigi, kai vidury įtemptos dienos ima trūkti energijos, norisi Keto tinkamo užkandžio, kuris nereikalauja jokių pastangų – lengva pasirinkti norimo skonio GOOD TO GO keto proteino batonėlius. GOOD TO GO naudoja tikrus, ekologiškus ingredientus, tokius kaip kokosai, cinamonas ir avietės, kad pagamintų skaniausius minkštus kepinius. Juose yra net 13 g augalinių riebalų ir tik truputis cukraus, todėl jie užkirs kelią bet kokio dydžio potraukiui. GOOD TO GO didina aktyvaus ir sveiko gyvenimo malonumą!

Shopping Cart
0
    0
    Krepšelis
    Jūsų krepšelis tuščias
    Scroll to Top